In december 2016 werd unaniem een initiatiefvoorstel in de gemeenteraad van Groningen aangenomen om de toegankelijkheid van de stad te verbeteren om de meest toegankelijke stad van Nederland, ja zelfs van Europa te willen worden. Vandaag tijdens het begin van de KEI-week een chaos als het gaat om het stallen van een rijwiel. De vraag komt dan boven of Groningen wel in staat is om het stallingsprobleem bij hoogte punten in goede banen te leiden. Er was wel eens sprake van de inzet van fietsstewards maar deze ontbraken ook vandaag. Genoeg initiatieven in Groningen maar ten aanzien van de uitvoering is er nog veel werk aan de winkel. De obstakels vormen een ware hindernis en daar is menig inwoner of bezoeker aan de stad niet gelukkig mee.
Een kwestie van ergeren of gewoon accepteren dat het nooit zal veranderen?
Daar is deze gemeente nog nooit toe in staat geweest, zie maar op hoeveel stoepen de voetganger worden gehinderd door stapels willekeurig geparkeerde fietsen.
Je zal maar als invalide in een rolstoel door de stad moeten gaan, dat lukt gewoon niet.
Op het Zernike hebben ze jaren geleden het schitterend opgelost.
Daar zijn borden geplaatst in het Engels en Nederlands waarop staat dat fietsen die niet in de rekken staan verwijderd zullen worden.
Dat word consequent gedaan en ze kunnen dan tegen betaling hun fiets terug krijgen.
Resultaat; er staat geen fiets meer wild geparkeerd.
Dit zou de gemeente ook moeten doen.
Het betaald zich dan vanzelf terug.