Minister Asscher ontving vanmiddag een aantal vertegenwoordigers van islamitische organisaties om te spreken over onder andere de aanpak van radicalisering en discriminatie.
Alle aanwezigen hebben zich krachtig uitgesproken tegen gewelddadig jihadisme en bedreigingen vanuit radicale en/of jihadistische hoek. Ze willen graag met de overheid samenwerken om gewelddadig jihadisme en radicalisering tegen te gaan.
Er is onder meer afgesproken dat moskeebesturen, islamitische organisaties en religieuze leiders hun expertise in het tegengaan van radicalisering gaan delen. Waar nodig kunnen ze via trainingen ondersteund worden om radicalisering sneller te herkennen en om te kunnen gaan met jongeren met radicale ideeën.
Asscher: ‘Radicalisering gebeurt meestal buiten de moskee, maar imams en moskeeën spelen een centrale rol in moslimgemeenschap. Ik vind het daarom belangrijk om gezamenlijk met hen op te trekken. We hebben dus ook afgesproken structureel in gesprek te blijven met elkaar, zo gaan we komende maand weer met elkaar om de tafel. We mogen op allerlei onderwerpen meningsverschillen hebben, maar bij de aanpak van radicalisering moeten we één front vormen’.
De minister riep de moskeebestuurders verder op om in geval van discriminatie of agressie tegen moskeeën altijd aangifte te doen.
“De minister riep de moskeebestuurders verder op om in geval van discriminatie of agressie tegen moskeeën altijd aangifte te doen”.
Maar naar klachten van gewone burgers wordt niet geluisterd als deze hinder ondervinden van moskee bezoekers, dat wordt achteloos van tafel geveegd als deze weer eens geschoffeerd of bedreigd worden en daar wringt nu net de schoen, wel naar de ene partij luisteren en niet naar de ander.
Dat ligt niet aan een moskeebestuur of omwonenden maar aan onze overheid, die onderscheid maakt en daardoor discrimineert..
Ze moeten respect hebben voor beide partijen en dat willen ze maar niet begrijpen dat zij er ook moeten zijn voor hun gewone burgers.