ZKH Prins Willem Alexander heeft vanmiddag, donderdag 4 april, in gezelschap van burgemeester Peter Rehwinkel en loco CvK Mark Bouwman het nieuwe kantoor aan van GasTerra aan de Stationsweg geopend.
GasTerra B.V. is een internationaal opererende handelsonderneming in aardgas en is vanaf maart 2013 gevestigd aan de Stationsweg 1 te Groningen.
De onderneming is werkzaam op de Europese energiemarkt en heeft een belangrijk aandeel in de Nederlandse gasvoorziening.
Daarnaast biedt de onderneming diensten aan die gerelateerd zijn aan de gashandel. De onderneming heeft een sterke inkooppositie en heeft bijna 50 jaar ervaring in de in- en verkoop van aardgas.
De kroonprins verrichtte met een druk op de knop de openingshandeling waardoor zangeres Ellen ten Damme omhoog werd getrokken en zij het Grunnens Laid voordroeg.
Het nieuwe GasTerra-kantoor
GasTerra heeft eind februari zijn nieuwe kantoor in de binnenstad van Groningen betrokken. Het pand, dat uit de jaren tachtig dateert, is de afgelopen twee jaar volledig gerenoveerd en aangepast aan de eisen die de nieuwe bewoner er voorafgaand aan de verbouwing had gesteld. Die eisen hadden betrekking op twee centrale doelstellingen van GasTerra: het gebouw moest aan de top staan voor wat betreft energie-efficiëntie en daarnaast moest de inrichting van het kantoor volstrekt open worden, zonder aparte werkkamers maar met een veelheid aan verschillende soorten werkplekken, oftewel conform Het Nieuwe Werken. (Alle foto’s: klik hier)
Voorafgaand aan de officiële opening van het nieuwe kantoor van GasTerra in Groningen bracht de prins een werkbezoek aan EnTranCe (Energy Transition Centre). EnTranCe is een proeftuin voor toegepast onderzoek waar bedrijfsleven, overheid en onderwijs samenwerken aan toekomstige energievoorziening.
De Prins van Oranje werd uitvoerig geïnformeerd over ambities en technische ontwikkelingen van EnTranCe door dr.ir. Wim van Gemert, lector energietransitie van de Hanzehogeschool Groningen. Ook bezocht ZKH Willem-Alexander proefprojecten over energiebesparing, duurzame energieopwekking en efficiënt gebruik van fossiele energie.
Als gevolg van het klimaat- en milieuvraagstuk ontstaat er wereldwijd sterke behoefte aan meer innovatie op het gebied van energieproductie, -distributie en -transport. Noord-Nederland speelt hierop in met EnTranCe, een initiatief van Hanzehogeschool Groningen, BAM, GasTerra, Gasunie en Imtech.