Kinderrechtenorganisatie Save the Children bestaat 95 jaar. Wat in 1919 startte met het helpen van kinderen tijdens de hongersnood in Oost-Europa, is in 95 jaar tijd uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. Save the Children stond eveneens aan de wieg van het huidige kinderrechtenverdrag. De Engelse oprichter Eglantyne Jebb legde al in 1923 de basis voor het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties. Dit verdrag is in 1989 aangenomen en bestaat dit jaar 25 jaar.
Met een slag op de gong door ambassadeur Frits Huffnagel, waarmee hij vandaag de Amsterdamse EURONEXT opent, wordt niet alleen een aftrap gegeven van dit bijzondere lustrumjaar, maar wordt ook het bedrijfsleven uitgenodigd om mee te werken aan het versterken van kinderrechten wereldwijd. Save the Children weet zich al jaren gesteund door de overheid, particulieren, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Met deze hulp biedt Save the Children kinderen wereldwijd een kans op een toekomst door het bieden van medische zorg, kwalitatief goed onderwijs en de bescherming van kinderen. Naast het bieden van noodhulp heeft de kinderrechtenorganisatie ook veel voortgang geboekt in het structureel verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen. Het realiseren van onderwijs (voor meisjes) in Pakistan en Afghanistan, het tegengaan van kindersterfte in India, het beschermen van kinderen tegen uitbuiting in Bangladesh en de wederopbouw van het door burgeroorlog geteisterde Liberia zijn slechts een kleine greep uit de blijvende veranderingen die zijn gerealiseerd.
“Save the Children heeft de ambitie de komende jaren wereldwijd nog meer kinderen een betere toekomst te geven. Ik wil bij deze alle bedrijven uitnodigen om hieraan mee te werken. Kinderen verdienen allemaal een eerlijke kans, waar ook ter wereld! De toekomst van de wereld is in handen van de kinderen van nu”, aldus ambassadeur Frits Huffnagel.